2015. november 15., vasárnap

Usagi drop

Bunny drop

Új dizájn, yaaay! Időbe telt, mire sikerült rászánni magunkat a barátnőmmel, aki csinálta, de végül sikerült! Így máris egyedibb a blog, és látszólag a látogatók száma is gyarapodott. De ha most azt hiszem, hogy bárkit is érdekel a dizájnról való szövegelésem, akkor nagyon tévedek! Ugyanis egy animét hoztam ma nektek!
Egyik ismerősöm ajánlotta a sorozat élőszereplős változatát, és valójában előbb azt néztük meg, és csak később az animét. Mégis, ezt hoztam most előbb, mert szerintem a sorozat kicsit részletesebb. Meg az animék alapból népszerűbbek hehe. Szóval, megnéztük a filmet, majd a sorozatot, és személy szerint teljesen megváltozott a véleményem a "japán dolgozó férfiről". Nagyon tetszett ez a kis történet, és sokat tanultam belőle. Lássuk hát, mivel van dolgunk!

Adatok: 

Sugárzás ideje: 2011. július 7 - szeptember 15. 
Epizódok száma: 11 (+4 special)
Rendező: Kamei Kanta
Mangaka: Unita Yumi
Opening: Puffy AmiYumi - Sweet Drop
Ending: Kasarinchu - High High High

Ismertető:

A harmincas, komoly fiatalember, Daikichi nagyapja temetésén találkozik eddig ismeretlen rokonával. Rin hat éves, és mint kiderül, nem más, mint a nagyapa törvénytelen lánya. Anyja ismeretlen, az idős úr nevelte fel. Azonban halálával elvesztette gyámját. A család hosszas tanácskozás után döntést hoz; Daikichi fogja magához venni. A férfi nem lelkesedik annyira az ötletért, mégis hazaviszi Rint. Telik-múlik az idő, mialatt végigkövethetjük a változást. Hogy kerülnek közel egymáshoz, hogyan változik meg az életformájuk, és igazodnak egymáshoz. 

Vélemény:

Ha egy szóval kéne jellemeznem a sorozatot, annyit mondanék, "édes". Minden egyes percénél olvadoztam, mind a történet, mind a karakterek miatt. Fentebb említettem, hogy megváltozott a véleményem az anime után, ez pedig azért van, mert Daikichi rengeteg áldozatot hozott Rin érdekében. Mit tart a legtöbb ember? A japán férfi munkamániás, nem érdekli a családja, csak dolgozik, alig törődik a gyerekeivel és a feleségével. Nos, Daikichi úgy nevelte fel Rint, hogy nem a saját gyermeke volt. Lemondott az állásáról, és alacsonyabb posztot kért a főnökétől, hogy időben érte tudjon menni a napközibe. Igyekezett mindent megadni neki. Akkor talán mégsem olyan ridegek ezek a férfiak? 

Szereplők:

Kawachi Daikichi - Tsuchida Hiroshi 
Bár már elmondtam a véleményben azt, amit Daikichiről gondolok, azért mégis ejtenék róla még pár szót. A férfi nemcsak kemény munkájáról mondott le, de bizonyos rossz szokásairól. Fiatal agglegényhez híven a lakása nem volt épp gyerekparadicsom, evett, amit talált, és dohányzott. Azonban a kislány befogadása után igazi apa lett belőle. A filmben majd láthatjuk, ahogy romantikus szál is alakul, az animében azonban csak sejteni lehet. 

Kaga Rin - Matsuura Ayu
Daikichi nagynénje... igen, borzasztóan furcsa szerintem is, mégis érdekesen alakult a történet. A kislány okos, jószívű és barátságos. Szeretne segíteni Daikichinek, és korához képest éretten viselkedik. Ahogy halad a cselekmény, úgy kerülnek ők is közel egymáshoz. Nagyon szerettem a karakterét, rendkívül aranyos volt, és nem utolsó sorban értelmes is, egy hatéveshez képest. 


Nitani Kouki és Yukari - Sato Ruiki és Ohara Sayaka
Koukit Rin ismeri meg a napköziben, és hamar barátok lesznek. Általa kerül be a történetbe Yukari is, az egyedülálló anyuka, aki sokat segít Daikichinek és Rinnek. A gyerekek sok időt töltenek együtt, ezzel közelebb hozva a két magányos szülőt. 


Ha érdekel egy gyermekneveléssel kapcsolatos sorozat, szeretnél bepillantást nyerni a japán családok életébe és működésébe, vagy csak érdekel egy imádni valóan aranyos történet, akkor ez a te animéd. Örülök, hogy elolvastad, látogass el máskor is!

Kapcsolódó bejegyzés:
Usagi Drop live action

forrás: Wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony