2015. november 28., szombat

Usagi drop live action

Bunny Drop film

Aki olvasta az Usagi drop anime bejegyzést, az tudja, hogy előbb láttam a filmet, mint a sorozatot, és sok minden ebben tetszett jobban. Viszont nem sokban különbözik az animétől, szóval egy rövid kis bejegyzésnek nézünk elébe.





Adatok:

Megjelenés ideje: 2011. augusztus 20. (először Sanghajban júniusban)
Időtartam: 114 perc
Rendező: Sabu
Zene: Pfuffy - Sweet Drops
Mangaka: Unita Yumi

Ismertető:

A történet lényegében ugyanaz, mint az animében, itt-ott változtatva, és az időbeosztáshoz híven felületesebb. Akinek nincs kedve keresgélni, annak inkább leírom ide is az ismertetőt (meg nélküle elég szegényes lenne a bejegyzés) Kawachi Daikichi egyedülálló irodai munkás. Rengeteget dolgozik, ám ez egy-kettőre megváltozik, amikor a nagyapja temetésén egy új rokon bukkan fel. Kaga Rin öt éves, és nem más, mint az elhunyt tulajdon lánya. Ami azt jelenti, hogy Daikichi nagynénje. De miután az anyáról nem tudunk, az apa pedig meghalt, valakinek a gondjaiba kell vennie. Ez a valaki lett Daikichi. Kezdetben rengeteg problémát okoz a kislány nevelése, de idővel egymásra hangolódnak, és megtalálják a boldogságukat.

Vélemény:

Miután a filmet előbb láttam, logikusan az lett az etalon. De míg a Lovely Complex esetében az anime vitte a pálmát, ez esetben az élőszereplős változat nyerte el jobban a tetszésem. Bár nem volt olyan részletes, mint a sorozat, de a karakterek kicsit jobban tetszettek. Viszont mindkettő remek alkotás, szóval érdemes belekukkantani.

Szereplők:

Kawachi Daikichi - Matsuyama Kenichi
L detektív (Death Note) színésze ezúttal a hagyományos irodai munkás szerepét öltötte magára, és mit ne mondjak, remekül alakított. Nem egy túlsztárolt férfiről beszélünk, szerintem Matsuyama tényleg megérdemli az elismerést. Daikichi karaktere (ahogy az animénél is mondtam) rendkívül elnyerte a tetszésem. Feladta az eddigi életvitelét, hogy felnevelhesse a nagynénjét. Ez azért minden tekintetben fura. Komolysága ellenére igenis romantikus típus, aki keresi élete párját. A történet végére pedig úgy tűnik, ez sikerül is neki.

Kaga Rin - Ashida Mana
Itt és most leszögezem, az egyik legjobb gyerekszínészről beszélünk épp. Cáfoljatok meg! Ez a kislány remekül alakította a szerepét, a magába zárkózott, de mégis jószívű Rint. Korát meghazudtolóan intelligens, és elég önálló is. Megváltoztatja Daikichi életét, de korántsem rossz irányba. Igaz ugyan, hogy a férfinek sok mindenről le kell mondania miatta, de így kerülnek közelebb egymáshoz. Mind a karakternek, mind a színésznek elismerésem.

Nitani Koki és Yukari - Sato Ruki és Karina
Ha már az animénél beszéltem róluk, itt is ejtenék pár szót. Koki, Rin óvodai barátja, és megözvegyült édesanyja. Hamar jóban lesznek Daikichivel és Rinnel, és sok időt töltenek együtt. Az jobban tetszett a filmben, hogy Koki apukája meghalt, nem pedig elvált szülők gyereke, mert így sokkal érthetőbb volt, hogy Rinnel ilyen jóban lettek. A végén bedobott szerelmi szál pedig nem volt meglepő, de azért tetszett.










Ennyi lett volna mára. Tudom, nem sok, de nem is lehet róla sokat beszélni. Remélem tetszett a bejegyzés, és felkeltettem az érdeklődésedet. Gyere máskor is!

Kapcsolódó bejegyzés:

forrás: Wikipédia

1 megjegyzés:

  1. Szívet melengető film, pont erre volt most szükségem, csodaszép látni, ahogy Daikichi "szerelmes" lesz a kislányba, és igazi apuka válik belőle.
    A végefőcím is nagyon tetszik, nem találtam meg mi a dal és ki énekli, de hangulatos :)

    VálaszTörlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony