2017. június 13., kedd

Kurosaki-kun no iinai ni natte naranai - avagy az álom szerelmi háromszög

A Fekete Ördög és Fehér Angyal

Úgy tűnik eddig egész jól tartom, hogy gyakrabban írok bejegyzést, ebben a hónapban ez már a második! Ez természetesen köszönhető a jól megérdemelt nyárnak, és az elkövetkezendő pihenésnek, lazításnak, kikapcsolódásnak. Ja, jó vicc, egész végig dolgozni fogok lol. Na, jó, egész végig nem, így akadt most is némi időm, mert erre a bejegyzésre még jó, hogy van időm. Az azonos című mangából készült remekmű csupán két részes, de nem kell máris zokogásban kitörni, van film is! Abból külön bejegyzést tervezek, mert az is azért megér egy misét. Az előző bejegyzéshez képest ez ég és föld. A sorozat egyszerűen tökéletes! A történet zseniális, a színészek kifogásolhatatlanok, az atmoszféra pedig magáért beszél. Eleinte sablonos sztorinak tűnhet, majd az ember rájön, hogy ez úgy paródia, ahogy csak van. Vágjunk is bele!

Adatok:

Sugárzás ideje: 2015. december 22-23.
Epizódok száma: 2 rész
Rendező: Kawai Hayato
Csatorna: NTV
Zene: Sexy Zone - Make my day

Történet:

Akabane Yu kiközösítve töltötte alsó-közepes éveit. Nem volt sem szép, sem okos, sem barátkozós típus, ezért mindenki cukkolta és csúfolta az osztályban, és különféle módokon piszkálták. Azonban a lánynak elege lett, így addig addig kísérletezett, míg egy tervet eszelt ki egy "új én" felé. A normális ruhák és smink mellett kész stratégiát és bakancslistát eszelt ki. Ennek fényében költözik be új otthonába, a Harumo Kollégiumba. A szülei Sanghajban dolgoznak, így neki ezen a helyen kell élnie a gimi alatt. Ami még annyira nem is lenne rossz, ha a lelkem nem balhézik össze öt perc után a pszichopata kollégiumi főnökhelyettessel. A hosszúhajú Kurosaki Haruto épp jól kiosztott egy környezetszennyező diákot (és milyen helyesen tette!!!) mikor Yu rászólt. Természetesen Haruto ezt nem hagyta annyiban, meg is lett a balhé, aminek következtében Kurosaki rákényszeríti a lányt, hogy három hónapig legyen a rabszolgája. Az erős személyiségű leányzó persze nem mondhat nemet, így három hónapig -ami már átnyúlik a filmbe is- a fiú minden szavára ugrik. De Isten ad és elvesz, Yunak szerencséje van, és segítségére siet a jószívű és lehengerlő modorú Shirakawa Takumi, a kollégium főnöke (megy itt a hierarchia) A fiú Yu barátjának adja ki magát, ezzel segítve őt szerelmi tapasztalatot szerezni, kicsit gyakorolni, de mondanom sem kell, hogy azért a történet nem ennyi, egy tipikus szerelmi háromszög alakul ki, a Fekete Ördögnek és Fehér angyalnak köszönhetően három hónap pedig izgalmas eseményekkel telik.

Vélemény:

Ha egy könnyed művet kell javasolnom, gondolkodás nélkül rávágom ezt. Sajnos nem csak az ázsiai filmiparban jelenik meg a zsarnokoskodó férfi főszereplő, de gondoljunk bele mondjuk a Büszkeség és balítéletbe, ahol szintén egy, hogy úgy mondjam kevésbé kedves úr a hősszerelmes. Azonban ez a sorozat és film egészen más. Kurosaki-kun tényleg egy agresszív türannosz, de attól nem kell félni, hogy egy feminista-mozgalom indul a film hatására a nők elnyomása ellen, ugyanis ezt a filmet konkrétan nem lehet komolyan venni. Annyira tipikus gimis szerelmi sztori, hogy az már fáj. A szerencsétlen lány, akit eddig utáltak, majd hirtelen a suli két leghelyesebb srácával kezd lógni, akik közül az egyik nyomatja a "majd én boldoggá teszlek", "én megvédelek (de mitől könyörgöm???)" szövegeket, a másik meg annyira flegma, hogy még a kamerába sem néz két másodpercnél tovább. De épp ettől élvezhető. Annyira sablon, hogy nem lehet nem paródiának venni. És mikor megnéztem a két részt, éreztem, hogy ebből folytatás kell, szóval a többit majd a film ismertetőjénél írom meg. Most csak annyit mondanék, hogy mindenki nézze meg kötelező jelleggel, instant agyhalál, de megéri.

Szereplők:

Akabane Yu - Komatsu Nana
Tehát Japán megint alkotott. Elég logikus, hogy a "csúnya", "komor", "sivár" lány szerepére egy népszerű modellt válasszunk, aki párizsi divathetekre jár, tényleg. Na, a külsőtől eltekintve ez a lány katasztrófa volt. A tipikus idegesítően szerencsétlen, aki megbotlik a saját lábában, nem érzékel semmit a körülötte lévőkből, egyébként meg csinálja, amit mondanak neki. De mégsem tudtam utálni vagy bármi, mert egyszerűen zseniális volt. Nana nagyon ügyesen játszotta el, kicsit illet rá a szerep, bár azért megnézném más kontextusban is. A karakter a többiekhez képest semmi meglepetést nem okozott, paródia lévén tökéletesen sablon volt.

Kurosaki Haruto - Nakajima Kento
Na a másik fele... Kentót én egy rendkívül nyugodt, kissé néha szégyenlős, csendes fiúnak ismertem (igen, természetesen személyesen ismerem, így tudok róla kiforrott véleményt alkotni) erre ez... De nem tudom, mit vártam, mikor állandóan a rosszfiú szerepet kapja meg, pedig háááát... De olyan ügyesen teljesített, hogy emelem kalapom, egyszerűen csodálatos színész annak ellenére, hogy még viszonylag fiatal. A karakter természetesen az a fajta, aki bedugja a fülest még akkor is, ha nem megy a zene, aki mindenben osztályelső, és egy hajvágás után mindenki szerelmes belé. Sok agresszív férfi szereplőt láttam már, de hát ő viszi a pálmát egyértelműen. Miután meghallottam zongorázni (Kento nagyon szépen zongorázik) akkor meg egyenesen el voltam ragadtatva. Egyébként érdekes, néha nem értem, miért van az, hogy inkább az erőszakos rosszfiút választják a lányok, mint a kedveseket, és persze én is ebben a csoportban vagyok. Ez talán azért lehet, mert ők izgalmasabbak, és nehezebb kiszámítani őket, nem úgy, mint például Takumit...

Shirakawa Takumi - Chiba Yudai
Amikor azt mondom, hogy Chiba öt évvel idősebb Kentónál, akkor nem hazudok, oké? A forgatás alatt 26 éves színész a legkevésbé sem lógott ki a szinte még tinik sorából, de ez annyira nem is meglepő. Sok szerepben láttam már, nála sokkal viccesebb a beképzelt szépfiú, aki erőltetett mosollyal koptatja le az idegesítő lányt, de műmosolyból itt is akadt bőven, a szerep megkövetelte. Harutóval természetesen gyerekkori barátok és riválisok, ő a nyugodt fél, aki kiegészíti az idegbeteg barátját, és ő az is, aki felkarolja a lányt, és hősiesen eljátssza, hogy a barátja. A három főszereplőtől nem különbözik, ugyanolyan tömegkarakter, és ugyanolyan szórakoztató. A színészi alakítás itt is tökéletes, szóval a hibátlan stábnak nyugodtan megszavazhatunk egy Év színésze díjat.


Nem viccelek, ezt mindenki nézze meg. Olyan egy borzasztó nagy hülyeség, hogy az valami félelmetes, de például én, aki annyira nem szereti a béna gimis sztorikat, szakadtam a röhögéstől, de annak is ajánlom, aki szereti őket, nem árt egy kis építő kritika azoknak a sokszor egymástól alig különböző történeteknek. Ez persze nem bántás, azokat is lehet élvezni, de mennyivel szórakoztatóbb már egy ilyen baromság? Köszönöm, hogy elolvastad, várd a folytatást, hamarosan érkezik, úgyhogy látogass meg máskor is!

Kapcsolódó:

6 megjegyzés:

  1. Én szerettem ezt, minden blődsége ellenére. Hát Kentoka minden, csak nem rossz fiú.. A Bad Boys - ban is ő kapta meg a rossz fiú szerepet, mikor olyan kis aranyos, meg szégyenlős.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de nagyon tehetséges színész, pont ez a jó benne, hogy nagyon elő tudja adni magát, közben meg egy cukorfalat :D

      Törlés
  2. Jövőre lesz egy filmje amiben az ellenfele nem lesz más, mint a tündéri Chi Chan 😍😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen annak láttam a trailerét, sajnos nem tudom, kinek szurkoljak :D

      Törlés
    2. Sajna én se, de mivel Kento a főszereplő, így a film kimenetele nem lesz meglepetés :D

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony