2015. augusztus 6., csütörtök

Kaichou wa Maid-sama - Az elnök egy cselédlány

Kaichou wa Maid-sama


A következő sorozat is szerepel a top5 animémben (ahogy a Lovely complex és Sukitte ii na yo is) és elég előkelő helyen. Miért is szeretem ezt a sorozatot? Mert a maga meseszerűségével és hihetetlenségével segít elrugaszkodni a valóságtól, és ha rövid időre is, de elvarázsol. A karakterek érdekesek és szerethetőek, a történet pedig szerintem sok mindenkit tesz féltékennyé. 

Adatok:

Sugárzás éve: 2010. április - szeptember 
Epizódok száma: 26
Rendező: Sakurai Hiroaki
Mangaka: Fujiwara Hiro
Opening: Mizuno Saaya - My secret
Ending1: Heidi - Yokan
Ending2: Heidi - Mugen Loop

Ismertető:

Ayuzawa Misaki a gimnázium első női diáktanács-elnöke. Az oka, hogy ő az első lány, aki ezt a posztot tölti be, nem más, mint az, hogy a Seika fiúiskolaként kezdte, és csak pár éve lett koedukált. Sokat dolgozott azért, hogy elérje célját, és esze ágában sincs feladni a feladatát. A családja nehéz helyzetben van, mivel az apjuk eltűnt, jelentős adósságot hagyva maga után, így az anyjuk egyedül neveli őt, és a húgát. Hogy sikerüljön eltartani a családot, Misaki részmunkaidős állást vállal egy cosplay kávézóban, a Maid Latte-ban. Mivel ez nem valami irigylésre méltó munka, nem akarja, hogy az iskolatársai tudjanak róla. Ekkor jön a fordulat, ugyanis pár fiú, akik nem szívlelik a keménykezű elnököt, meglátják munka közben. Még szerencse, hogy a suli szépfiúja, Usui Takumi is arra jár, így megvédi az elnököt a zaklatástól. Erre nem is találhat jobb módszert, mint hogy ő maga lesz a zaklatója. Délutánjait a Made Latte-ban tölti, és hamarosan egy szép kis szerelmi szál alakul közte és Misa-chan közt. Amihez azért nem mindenki adja áldását.

Vélemény:

Nem mondom, hogy díjat érdemlő anime, de a maga műfajában rendkívül szórakoztató. Én magam többször is megnéztem, és bevallom, irigykedve figyeltem, ahogy Usui mindent félredobva vigyáz Misakira. Tény, hogy a való élettől igen elrugaszkodott történet, de aki szereti a meseszerű szotrikat, az ezt is élvezni fogja. Színes karakterek, izgalmas események, mindemellett bepillantást nyerünk a Seika és a Made Latte mindennapjaiba. Megéri megnézni!

Szereplők (karakter neve - szinkronszínész) 

Ayuzawa Misaki - Fujimura Ayumi 
Misaki az egyik kedvenc női főszereplőm minden sorozat karaktere közül. Lelkiismeretesen teljesít mind a tanulásban, mind a munkájában. Bár néha túlzásba viszi az "erős vagyok" hozzáállást, de hát ez teszi őt azzá aki. Sok furcsa helyzetbe keveredik a kávézóban és az iskolában is, és sokszor kell megmenteni, és erre nincs is megfelelőbb személy, mint...


Usui Takumi - Okamoto Nobuhiko
"Egy perverz földönkívüli a Feromon bolygóról" Talán kívülállónak furán hangzik, de Usui az én ideálom (az egyik) megbízható, mindig ott van, ahol segítség kell, és megnyerő külseje ellenére nem egy nőcsábász, hanem hűséges Misaki mellett. Pofátlanul tökéletes, sport, tanulás, főzés, mindenben a legjobb. És emellett még szerény is, hát kell ennél több? Ide vele!

Kaga Shizuko (bal) és Hanazono Sakura (jobb) - Kobayashi Yuu és Hanazawa Kana
Misaki legjobb barátnői, akik a kapcsolat ellenére elég keveset tudnak az elnökről, na de mindegy... Shizuko nekem nem a legszimpatikusabb, túl rideg és kissé okoskodó, Sakura viszont az ellentéte, őszinte, energikus és cuki. Érdekes páros, nincs túl sok szerepük, de azért fontosak ők is.

A Maid Latte dolgozói
Subaru, Erika, Satsuki a főnök asszony és unoka... húga (wink wink) Aoi és Honoka. Aoi kivételével nem látjuk sokszor őket, de mivel a kávézó dolgozói, ezért úgy gondoltam, illik megemlíteni őket. 
Igarashi Tora - Suzumura Kenichi
A tigrisfiú (tora = tigris) a város leggazdagabb fiataljainak fenntartott iskola, a Miyabigaoka (ne próbáld kimondani!) diákelnöke. Egy utcai balhé miatt keveredett bele a történetbe, amely a két iskola diákjai között zajlott, és mint jó diákelnök, személyesen ment el a Seika-ba bocsánatot kérni. Aztán galád módon át akarta csábítani Misakit hozzájuk! A terve azonban nem sikerült, mert Usui ismét jókor volt jó helyen, és nem engedte át az elnököt. De Tora nem adta fel, később is feltűnik majd.
Shintani Hinata - Kobayashi Yuu (ööö... no comment :D)
Misaki gyerekkori barátja, aki nem kicsit zavar bele a lassan alakuló szerelmi szálba, és talán pont ez az, amiért annyira nem rajongok érte. Bár közös szenvedélyünk az evés. Egy kicsit esetlen, butácska fiú, aki vidékről költözik a városba, hogy megtalálja régi szerelmét.
Yukimura Shouichirou és Kanou Soutarou - Shiibashi Kazuyoshi és Toriumi Kousuke
A diáktanács alelnöke, a félénk kis Yukimura és a nő-fóbiás Kanou-kun szerintem egy nagyon édes páros, habár Kanou az elején nem a legpozitívabb karakter. 


Köszönöm, hogy végigolvastad az ismertetőt, és remélem kedvet kaptál a sorozathoz! Látogass el máskor is! 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon megszerettem ezt a sorozatot.Ez lett az egyik kedvencem.Nagyon jó ismertetőt írtál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, örülök, hogy tetszett (mindkettő :D)

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony