2015. augusztus 4., kedd

Sukitte ii na yo - Say "I love you"

Mondd, hogy "Szeretlek" 

A második romantikus animém, és az egyik legbefolyásolóbb mind közül. Oldalakat tudnék írni arról, hogy mennyi mindenre világított rá ez a sorozat, és miket tanultam meg, de az biztos, hogy ha az ember valaha is falakat akarna emelni maga köré, és elzárkózni a barátai elől egy saját maga által kialakított világban, előbb nézze meg ezt a sorozatot. Zseniálisan mutatja be a magány által alakult szenvedést és azt, hogy mennyire megváltozhat a világ akár egy személy felbukkanása után is. Kötelező megnézni!




Adatok:

Sugárzás éve: 2012. október - december
Epizódok száma: 12
Rendező: Sato Takuya
Mangaka: Hazuki Kanae
Opening: Okazaki Rutsuko - Frinedship
Ending: Suneohair - Slow dance

Ismertető:

Tachibana Mei 16 éves gimnazista lány, akivel a legnagyobb probléma, hogy egy nagy fal kaliberű gátat emelt maga köré. A sok gyermekkori sérelem hatására nehezen barátkozik, senki nem hallotta még beszélni, és hát természetesen a fiúk terén sem túl tapasztalt. Ám ez az állapot addig tart, amíg tévedésből le nem rúgja a lépcsőn Kurosawa Yamatot, az iskola ügyeletes szépfiúját, aminek hatására egy végtelenül kedves, és imádni való szerelmi történet veszi kezdetét. A fiúnak köszönhetően rengeteg (új) barátot szerez, de emellett azért ellenszenves személyek is akadnak bőven. Végig követhetjük, ahogy a pár halad előre, ahogy Mei egyre jobban nyit a világ felé, és a végére egy rendes gimis sztori lesz a sorozatból, és rendes gimis élet lesz Tachibana életéből. 

Vélemény:

Mint az elején említettem, kötelező megnézni, mindenkinek, most azonnal, nem érdekel, hogy mit nézel épp, a blogolvasást is szakítsd félbe, és kezd el!!! (befejeztem)

Szereplők:

Tachibana Mei
Egy fantasztikus lány. Attól eltekintve, hogy ennyire zárkózott, nagyon jó álláspontjai vannak, a gondolatai fantasztikusak, és úgy tud tanácsot adni, hogy nincs is otthon az adott témában. Miután megnyílik, mindenkivel kedves és barátságos lesz. Bár néha azért idegesített, hogy ennyire elszigetelt volt még akkor is, amikor már voltak barátai, de hát nem megy ez egyik napról a másikra :)

Kurosawa Yamato
Ide Nekem Ezt A Srácot Most!!! (leszámítva az Aiko-s szálat, de az spoiler) Kedves, önfeláldozó, gondoskodó, bár néha azért visszafoghatná az önfeláldozását. Egy abszolút ideális és szimpatikus fiú, tökéletes férfi karakter.




Nakanishi Kenji
A perverz Nakanishi, aki az egyik legjobb mondatot ejtette el a sorozat során, de valószínűleg csak én figyeltem fel rá: "Ha nem bírjátok, hogy beszólnak, ne hordjatok rövid szoknyát!" Nem igazán kedvelem a perverz fiúkat, de azért Nakanishi enyhén szájhős volt, mert azért pár dologtól ő is zavarba jött. Amúgy egy vicces srác, Asamival cuki páros.










Oikawa Asami
Ez a lány úgy cuki, ahogy kell! Az egyik kedvenc karakterem, enni való lány, abszolút jóindulatú, lelkes, és mégis erős, ahogy tűri a beszólásokat. Kicsit meglepődtem, mikor egy találkozás után ajándékot adott Mei-nek, azt hittem, csak pénból csinálja, de kiderült, hogy nem. És akkor megnyugodtam, mert amúgy nagyon szimpatikus karakter.

Mutou Aiko
Az elején nagyon utáltam. De komolyan, hogy jön ő ahhoz, hogy ilyen dolgokat kérjen Yamato-tól? (aki látta, tudja) De aztán mikor kezdett megenyhülni és csatlakozni a baráti körhöz, a kedvenc szereplőmmé nőtte ki magát. Mély lelki sebeket hordoz ő is, hasonlóan a többi karakterhez. Mégis erős maradt. Bár nem mondanám egy jó példaképnek, mármint a fiús dolgai miatt, de ettől függetlenül még egy nagyon kedves karakter nekem. 









Köszönöm, hogy végig olvastad, bár egy kicsit szegényesre sikeredett, de hosszú idő után ez a comeback-em hahaha... Remélem kedvet kaptál hozzá! (MUSZÁJ MEGNÉZNEEEED!) Látogass meg máskor is!

1 megjegyzés:

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony