2015. október 30., péntek

Ikoku meiro no croisee - Furansu

Ikoku meiro no croisee

Az egyik legédesebb animét hoztam ma nektek. Hogy miért is vagyok így elragadtatva tőle? Azt majd meglátjátok! Egyik ismerősöm ajánlotta, hogy mindenképp nézzem meg, és meg is tettem. Nem mondanám, hogy a történet nagy szám, itt inkább a kultúrák bemutatásán van a lényeg. De, hogy ne magammal beszélgessek, nézzük, miről is szól ez a különös címmel rendelkező sorozat!

Adatok:

Sugárzás ideje: 2011. július 4. - szeptember 19.
Epizódok száma: 12 (+1 special, és még pár alig ötperces)
Mangaka: Takeda Hinata
Rendező: Yasuda Kenji
Opening: Yomou to Ohana - Sekai wa Odoru yo, Kimi to
Ending1: Touyama Nao - Koko kara Hajimaru Monogatari
Ending2: A.m.u. - Tomorrow's Smile 

Ismertető:

Történetünk a XIX. századi Párizsban játszódik, ahova is vendégként érkezik a kis Yune. A lány egyenesen Japánból utazott el Oscar-samával, hogy megláthassa, milyen is Franciaország. Azonban az öregúr unokája, Claude már nem lelkesedik annyira a lány érkezésétől, sőt, legszívesebben hazaküldené. De nem árulok el nagy titkot, ha a sorozat végére már megváltozik a véleménye. 
Erről is szól ez a rövid kis anime. Hogy boldogul Yune az ismeretlen kultúrában, és hogy fedezi fel a várost, és időnként még a japán kultúrába is betekintést nyerhetünk.

Vélemény:

Szerintem borzasztóan aranyos lett. A grafika gyönyörű, a zene remekül passzol a történethez, a karakterek szerethetőek, és bár a sztori nem nyűgöz annyira le (tekintve, hogy mondhatni nincs is történet) mégis élvezhető tizenkét rész. Akit érdekel a kultúra, annak tetszeni fog. 

Szereplők:

Yune - Touyama Nao 
A japán kislány az ország iránt érzett szeretet és érdeklődés miatt költözik el otthonról. Segítőkész, szorgalmas, de egyben érzékeny is. Minden vágya, hogy a mogorva Claude-nak hasznára lehessen. Egy idő után sikerül beilleszkednie az új környezetbe, és barátokat is szerez.



Claude Claudel - Kondo Takashi
Apja után Claude-ra maradt a fémműves bolt, aminek a sorsát igazán a szívén viseli. Keményen dolgozik, hogy az üzlet virágozzon, így nem csoda, ha talán kissé rideggé vált. De ahogy halad a történet, és ahogy jobban megismeri Yunét, elfogadóbb, és nyitottabb lesz. És valamivel kedvesebb is.

Oscar Claudel - Tanaka Hideyuki
Claude nagyapja, aki sokat utazik. Egyik ilyen utazása során hozza haza Yunét is. Az idős úr unokájával ellentétben barátságos, kedves, és bármilyen meglepő, még mindig szeret gálánsan viselkedni a fiatal hölgyekkel, aminek a vége olykor egy vacsora. 

Alice Blanche - Yuuki Aoi
A gazdag francia kisasszony megrögzött Japán-mániás. Festmények, ruhák, szokások, mindent átvesz a távol-keleti országból, így nem csoda, hogy Yunét is rögtön párfogásába veszi.  Heves, lelkes, szeleburdi, ám mégis jó szándékú lány. 

Camille Blanche - Yahagi Sayuri 
Camille, a Blanche család legidősebb lánya. Kimért, hűvös, tipikus előkelő kisasszony. Természete cseppet sem hasonlít Alice-éhoz, néha szigorúbb, és mindenképp méltóságteljesebb húgánál. Gyerekkori barátok Claude-dal, amiről sajnos többet nem tudunk meg, annak ellenére, hogy tesznek utalásokat a sorozat folyamán. 


Mivel maga a sorozat is elég rövid, és eseménymentes, így az ismertető is szegényesre sikeredett, de most erre futotta, érjük e ennyivel! Remélem tetszett, gyere, látogass el máskor is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony