2015. augusztus 10., hétfő

Hey! Say! JUMP (együttes)

Hey! Say! JUMP

Elérkeztünk egy mérföldkőhöz a blog történelmében. Igaz, kicsit későbbre tartogattam ezt a bejegyzést, hogy összeszedjem a gondolataimat, de a helyzet az, hogy szívem no1. fiúbandája egyik tagjának ma van a szülinapja, ezért gondoltam, tökéletes alkalom most feltölteni ezt a bejegyzést. Talán ha csontig gépelném az ujjaimat, akkor tudnék eleget beszélni erről a 9 fiúról, de hogy ne kivételezzek velük annyit, igyekszem a többi banda ismertetőjének szintjén maradni. Vágjunk bele!

2013. karácsonya után történt nem sokkal, mikor újonnan szerzett tabletemet használva nézelődtem Youtube-on, és ráakadtam a JUMP egyik téli számára, sajnos már nem emlékszem, melyikre. De hamar el is felejtődött a dolog, mígnem egyszer (pontosan emlékszem) szolfézs órán voltam a zeneiskolában, és épp szünet volt, ezért egy másik Johnny's banda, a NewS által rájuk találtam ismét. Otthon meg is néztem pár klipet, és érdekes, a legnagyobb kedvencem tőlük akkor nem tetszett. De hál' Istennek nem adtam fel, keresgéltem még, míg végül a Beat line című remekmű belopta magát a szívembe, és ezáltal a 9 csoda is. Több, mint egy éve ők a legfontosabb együttes nekem, róluk tudok a legtöbbet, és őket szeretem a legjobban. Ha azt kérdezitek, miért, nos, olvassátok végig, és remélhetőleg rájöttök ti is. Őket nem lehet nem szeretni. Egyszerűen olyan vidám, lökött, kitartó és melegszívű az összes, hogy hamar belopják magukat az ember szívébe. Igyekszem nem 600 oldalasra megírni, de néha kicsit megszaladok, ha róluk van szó. 

Adatok: 


A Hey! Say! JUMP formáció 2007. szeptember 24-én jött létre, mint az ügynökség legnagyobb taglétszámú bandája. Az együttes neve onnan ered, hogy a tagok mind a Heisei korban születtek, innen a Hey! Say! a JUMP pedig a Johnny's Ultra Music Power betűszó. Az első CD-jüket november 14-én adták ki az "Ultra music power" címmel, amely a 2007-es röplabda világbajnokság theme song-ja (aki erre mond magyar szót, azt virtuálisan megölelem) volt. Debütáló koncertjük december 22-én került megrendezésre "Hey! Say! JUMP Debut & First Concert Ikinari! in Tokyo Dome"-ként. Ők voltak a legfiatalabb banda, akik a Tokyo Dome-ban léphettek színpadra, az akkori átlag életkor 15,7 év volt. Tudni kell róluk, hogy két alcsapatból állnak, amely feloszlása megváltozott a debütálás után. A Hey! Say! 7  tagjai akkor Takaki Yuya, Arioka Daiki, Nakajima Yuto, Yamada Ryosuke és Chinen Yuri voltak és 2007. április 3-án kezdtek. Hozzájuk csapódott a maradék 5 tag. Mostanra a felállás úgy néz ki, hogy a Hey! Say! BEST (Boys Excellent Select Team = Fiúk Csodás Válogatott Csapata) tagjai az idősebbek, a 7 pedig a fiatalabbakból áll. Nézzük, kik építik fel Japán egyik legnépszerűbb fiúcsapatát? 

Tagok:

Yabu Kota 
Kanji: 薮 宏太
Becenév: Yabu, Yabu-chan, Yabucchi, Yappi
Születési hely: Yokohama, Kanagawa prefektúra
Születési dátum: 1990. január 31. 
Magasság: 177 cm
Alcsapat: Hey! Say! BEST
Csatlakozás a Johnny's-hoz: 2001. szeptember 23. 

A csapat legidősebb tagja Yabucchi sensei. Van egy bátyja és egy nővére, aki nagy Arashi (másik Johnny's banda) rajongó, ő volt az, aki Kota tudta nélkül benevezte az ügynökség meghallgatására. Eleinte nem akaródzott elmennie, de végül maradt, és a JUMP-ba már önszántából lépett be. Ami nagyon is jó döntés volt. Az ügynökségnél korban felette lévők nagyon szeretik, nevezik "Angyalhangú"-nak is. Sok senpai-jal jó barátságban van, valamint a csaptból Hikaru és Kei gyerekkori barátja. Tud zongorázni és gitározni, valamint balkezes. Szeret dalokat írni, vannak szóló számai is. Szereti Domoto Koichit és Johnny Deppet. Kedvenc színe a piros, de a kéket nem kedveli. Kedvenc ételei a curry rizzsel, oden és főtt hal, de az uborkát és paradicsomot utálja. A szülei azért adták neki a Kota nevet, mert szerették volna, ha nagy (ko) szíve lenne. Színészként is remekül helyt áll. Több sorozatban szerepelt, sőt, még színházi szerepei is voltak. A Horikoshi Gimnáziumban végzett, ami idoloknak fenntartott intézmény, a JUMP-ból többen is ott végeztek.
A hangjáért nem igazán rajongok, de a személyiségéért oda vagyok. Nagyon-nagyon kedves, humoros, tehetséges, szereti a többieket, és mint legidősebb, a báty szerepet is ő tölti be. Megszavazták már a "Legideálisabb öcs" és "Legideálisabb házi kedvenc" posztra is (micsoda büszkeség!) 

Takaki Yuya
Kanji: 高木雄也
Becenév: Yuyan
Születési hely: Osaka 
Születési dátum: 1990. március 26. 
Magasság: 176 cm
Alcsapat: Hey! Say! BEST
Csatlakozás: 2004. június 12. 

A második legidősebb tagunk. Yuya akkor határozta el, hogy belép az ügynökséghez, amikor részt vett egy Kinki Kids' koncerten. A duó egyik tagja, Domoto Koichi még most is példaképe. Csatlakozása évében elkezdett randizni a 9nine nevű lánybanda egyik tagjával, Kato Rubival, de mikor kiderült a kapcsolatuk, a lány kilépett a bandából. Takaki szerepelt több dorama-ban és filmben is, közülük a talán legnépszerűbb a Gokusen 3, amiből film is készült. Egy dalt is írt, a Time-ot. Van egy nővére és egy öccse. Szereti a pizzát és a sült ananászt. Kedvenc színe a narancssárga. Legnagyobb félelmei közé tartoznak a bogarak és a galambok. 
Alapjában véve egy érett, de mégis lökött személy, aki könnyen talál magának szórakozást. Az arca szép, és ezért is sok rajongója van. És a legfontosabb információ: először neki lett fülbevalója a csapatból.

Inoo Kei
Kanji: 伊野尾慧
Becenév: Inoo-chan, Kei
Születési hely: Iruma, Saitama prefektúra
Születési dátum: 1990. június 22. 
Magasság: 174 cm
Alcsapat: Hey! Say! BEST
Csatlakozás: 2001. szeptember 23. 

Gyerekkori barátok lévén Kota-val együtt lépett be az ügynökséghez. Színészként nem túl aktív, ezért nincs is olyan sok rajongója. Egy szóló száma van, amelyet ő írt, a Hayaguchi no Boogie, a Tengoku koncerten adta elő. Nagyon jól zongorázik, a koncerteken és PV-kben is sokszor játszik. Ezenkívül beszél kínaiul, és az angollal is próbálkozik, bár azt annyira nem szereti. Van egy nővére, Aki. A Tokyo Középiskolában tanult, ami egy fiú iskola. Onnan a Meiji Egyetemre ment építészeti osztályra. Szeret görkorizni. Azt mondja, Yuya néha random hazugságokat mond róla. Példaképe Kimura Takuya és a KAT-TUN tagjai. Kedvenc ételei a ramen, udon és főtt rizs. Ügyesen kosarazik, rajzol, gitározik és zongorázik. A rajongóitól kapott levelei nagyon értékesek számára. Az olyan lányokat szereti, akik okosak, felelősségteljesek, aranyosak, kedvesek és van modoruk (meg legyen szép kezük) 

Yaotome Hikaru
Kanji: 八乙女光
Becenév: Hika-chan, Hikk
Születési hely: Sendai, Miyagi prefektúra
Születési dátum: 1990. december 2.
Magasság: 173 cm
Alcsapat: Hey! Say! BEST
Csatlakozás: 2002. december 1.

A legidiótább az egész csapatban (jó, ezt csak én mondom) Sosem unatkozik, ha hülyülésről van szó, mindig feltalálja magát. Ő is egy Kinki Kids' koncert hatására lépett be, de ő Kamenashi Kazuya miatt, aki akkor háttértáncos volt. Dobol és basszusgitározik, koncerteken és klipekben is. Van egy bátyja, aki már megházasodott, és egy kislánya és kisfia is született, akiket Hikaru nagyon szeret. Színészként több sorozatban is feltűnt, és színházi szerepe is volt. Szereti a nyugati zenét és a rapet, általában a rap részeket ő kapja meg. Kedvenc színe a zöld, étele a wasabi. Szereti az egészségtant, mert szerinte fontos, hogy minél többet tudjunk a testünkről. Van egy játékautó gyűjteménye. A Horikoshiban tanult ő is, ahol jó barátja volt Miura Haruma-nak. 

Arioka Daiki
Kanji: 有岡 大貴
Becenév: Dai-chan
Születési hely: Chiba, CHiba prefektúra
Születési dátum: 1991. április 15.
Magasság: 166 cm
Alcsapat: HSB
Csatlakozás: 2003. június 7.

Daiki a BEST legfiatalabb tagja. Színészként és énekesként is tevékenykedik és van egy szóló száma a Kimi to Boku no Future, valamint ő a csapatban a DJ. A Horikoshiban végzett, ahol a többi csapattársával töltötte legtöbb idejét. Nem a Johnny's az leső ügynöksége, korábban a JUNES Project tagja volt. A bandából az egyik legjobb barátja Yamada, akivel egymás utáni négy évben is megnyerték a "Legjobb páros" díját a Myojo magazintól, 2011-2013. Szeret focizni. Kedvenc étele az omlett, tantárgya az angol. Első szerelmét általános iskola 1. osztályában ismerte meg. Legfontosabb infó: másodikként lett fülbevalója. Nekem személyesen az ő hangja a kedvencem, nagyon különös hangzása van. 

Okamoto Keito
Kanji: 岡本 圭人
Becenév: Keito, Katie/Katy
Születési hely: Chiba
Születési dátum: 1993. április 1.
Magasság: 176 cm
Alcsapat: Hey! Say! 7
Csatlakozás: 2006. augusztus 14. 

Keito csatlakozott a legkésőbb az ügynökséghez. Apja, Okamoto Keichiro az Otokogumi együttes tagja volt, anyja pedig modell, Nishi Katsue. Gyerekkorát Angliában töltötte, egy Suffolk nevű városban, így természetesen kitűnően beszél angolul, bár a nyelvet annyira nem szereti. Színészként nem túl tevékeny, viszont Hikaru mellett ő a gitáros. Szeret biliárdozni. Van egy chiuaua kutyája, Misha. Kedvenc színe a kék, bár magát a fehérrel írná le. Magát empatikusnak, türelmesnek és reálisnak látja. Amikor ideges, fut, gitározik és zenét hallgat. Szereti az epres tejet, fagyit, sült csirkét és ro-su katsu-t. Fél a szellemektől és a csótányoktól. Kedvenc tantárgya a matek, bár az álma az, hogy orvos lesz. Nem szereti a tengeri ételeket, halat azért nem eszik, mert szerinte túl aranyosak, és inkább csak nézi őket. Mottója: "Nincs semmi, amiért most bocsánatot kérnék, mert mindig bocsánatot kérek azután, hogy rosszat tettem." 
Nekem ő a második kedvenc tagom. Akkor szerettem meg igazán, mikor megtudtam róla, hogy kezdetben nem nagyon jött ki a többiekkel. Mivel ő lépett be legkésőbb az ügynökséghez, nem nagyon ismerte a srácokat, ezért sokszor volt magányos. Sokat sírt ezért, de végül a többiek nyitottak felé, és most már ő is szerves része az együttesnek.
Keitoról több pletyka is felröppent 2018-ban, de ezek közül egy volt, amely be is teljesült: pár év szabadságot vett ki, hogy tanulmányait Amerikában folytassa. Mivel még mindig számon tartják hivatalos tagként, és sehonnan sem törölték, reménykedhetünk benne, hogy hamarosan visszatér köreinkbe.

Yamada Ryosuke
Kanji: 山田涼介
Becenév: Yama-chan, Yamada.kun, Ryo-chan
Születési hely: Tokyo
Születési dátum: 1993. május 9. 
Magasság: 165 cm 
Alcsapat: HS7
Csatlakozás: 2004. augusztus 12.

Oké, igyekszem rövidre fogni. Nem csak, hogy a kedvenc HSJ tagom, de a kedvenc idolom forever! Eleinte fel sem tűnt, hogy létezik, és már nem is emlékszem, hogy kezdtem el megszeretni, de mostanra a példaképemmé és ideálommá nőtte ki magát. Azon is gondolkodom, hogy saját bejegyzést csinálok neki, mert ide nem férne le minden. Csak a legalapvetőbbek: van egy nővére, Chihiro, és egy húga, Misaki. Az ügynökséghez Chihiro és anyukája nevezte be a tudta nélkül. Nem volt túl sok kedve elmenni a meghallgatásra, de az anyukája egy focis kitűzőt ígért neki, és akkor azért meggondolta magát. Ugyanis nagyon szeret focizni. Játszik szaxofonon, ügyesen főz, és tanul koreaiul. Rengeteg filmben és sorozatban szerepelt, és bátran mondhatom, hogy elképesztő tehetség! Kedvenc színe a narancs, a fehér és a kék. Szereti a padlizsánt, húst, és megrögzött eper-mániás. Kedvenc filmje a Csillagok háborúja, valamint szereti a mangákat. Szóló karrierjéhez egy egész single, a Mystery virgin tartozik. Ha nem baj, nem kezdem el felsorolni az összes díját, de többször elnyerte az "Ideális pár" és "Legjobb színész" szerepét. A Horikoshiban végzett. Legfontosabb infó: harmadikként lett fülbevalója! Legjobb barátja és riválisa:...

Nakajima Yuto
Kanji: 中島 裕翔
Becenév: Yuu-kun, Yutti, Nakayan
Születési hely: Tokyo, Kanagawa prefektúra
Születési dátum: 1993. 08. 10. 
Magasság: 178 m
Alcsapat: HS7
Csatlakozás: 2004. március 28. 

Bizony, a kis szülinapos. Az ő tiszteletére készítem el most a bejegyzést (kb 2 órája csinálom, szóval remélem mindenkinek tetszeni fog) Sokat sportol (mikor még volt ideje...) focizott, kosarazott, karate-zott és röpizett. Szeret még lovagolni és síelni is. Kedvenc színe a fehér. Van egy öccse, Nakajima Raiya. Tud gitározni, de a bandában dobol. Kedvenc ételei a ló sashimi, eper és mangó. Szóló dalai, és egy single-je (Dash) is van, emellett színészkedik és modellkedik. Több sorozatban szerepelt a csapattársaival, főleg Yamada-val kap közös szerepeket. Rivalizálásuk már a kezdetektől tart, de emellett mégis legjobb barátok. A Horikoshiban végzett ő is. Nagy Johnny Depp és Daniel Radcliffe rajongó. Már egész konkrét elképzelései vannak a jövőjét illetően, 26-30 között szeretne házasodni, három gyereket tervez, lány - fiú - fiú elosztásban. Már csak egy nő kell hozzá, haha.

Chinen Yuri
Kanji: 知念侑李
Becenév: Chii
Születési hely: Hamamatsu, Shizuoka prefektúra
Születési dátum: 1993. november 30. 
Magasság: 159 cm (khmm...)
Alcsapat: HS7
Csatlakozás: 2003. június 2. 

Elérkeztünk a legfiatalabb tagunkhoz. Chinen a csapatban a fő tornász, ugyanis az apja, Chinen Takashi ezzel foglalkozik, még egy olimpián is részt vett 1992-ben Barcelona-ban, ahol bronzérmet szerzett. Így nem csoda, hogy már 4 éves korában hátraszaltózott, a családi fogócska kézállásban zajlott, és 3 éves kora óta táncol. Van egy nővére is, Saya. Szerepelt néhány dorama-ban és filmben is. Szóló dalai is vannak, van olyan, amit ő írt, és vannak duettjei is, pl. Yutóval. A Horikoshiban végzett Yutóval, Yamadával, és a korábbi legfiatalabb taggal, Morimoto Ryutaróval, bár vele nem voltak osztálytársak. A Johnny's-hoz példaképe, Ohno Satoshi (Arashi) miatt lépett be. Szereti a gyoza-t, uborkát és dinnyét. Kedvenc színe a pink (nem meleg!) Balkezes. 

Morimoto Ryutaro
Róla nem írnék ilyen részletesen, ugyanis már nem a banda tagja. Ez azért van, mert 2011-ben képek kerültek ki róla, amelyeken dohányzott. Ez talán itthon nem olyan világrengető probléma, de ő akkor 15 éves volt, és az idoloknál nagy hangsúlyt fektetnek a visszafogottságra. Így botrány lett belőle és kirakták az ügynökségtől. 

Single: 

  • 2007. Ultra music power
  • 2008. Dreams come true
  • 2008. Your seed
  • 2008. Mayonaka no Shadow boy
  • 2010. Hitomi no screen
  • 2010. Arigatou
  • 2011. Over
  • 2011. Magic power
  • 2012. Super delicate
  • 2013. Come ona my house
  • 2013. Ride with me 
  • 2014. Aino Arika/Aisureba motto Happy life
  • 2014. Weekender/Asu e no Yell
  • 2015. Koro Sensations 
  • 2015. #Chau/Wo I need you
  • 2015. Kimi Attraction
  • 2016. Sayonara Sensations
  • 2016. Maji SUNSHINE
  • 2016. Fantastic Time
  • 2016. Give me Love
  • 2017. Over the Top
  • 2017. Precious Girl
  • 2017. White Love
  • 2018. Mae wo Muke
  • 2018. COSMIC HUMAN

Album:

  • 2010. Jump No.1
  • 2012. Jump World
  • 2014. S3ART
  • 2015. JUMPing CAR
  • 2016. Dear
  • 2018. Sense or Love

Mostanra már nagyon kivagyok a sok gépeléstől, szóval remélem megérte megcsinálni. Végre nem egy szegényes ismertető!!! Látogass el máskor is, és ismerd meg őket, mert tényleg megéri!

Kapcsolódó cikkek:

3 megjegyzés:

  1. Nos hol is kezdjem. HA nem lett volna a blogod, most nem ismertem volna meg úgy igazán Yamadat és nem is imádnám. A posztod után megnéztem egy filmjét, amiben egy rákos fiút alakított és teljesen megfogott magának. Az a róla szóló bejegyzés nem is jönne rosszul. Rengeteg sorozat van már mögötte most pl a Cain és Abel című sorozatban játsza a főszerepet

    VálaszTörlés
  2. örülök, hogy jobban megismerted, mert nagyon tehetséges énekes és színész is, az Okaa-san ore wa daijoubu amit mondasz, azt sajnos még nem néztem meg (sajnos nem tudtam rávenni magam a szenvedésre) de videót láttam, és valami eszméletlen. a Cain to Abel nagy előrelépés számára, hiszen ez egy "getsuku" drama, ami azt jelenti, hogy hétfőn kilenckor adják, amikor a legjelentősebb doramákat adják, szóval csak gratulálni tudok neki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az a sorozat nagyon tetszett és a végén mégis Hikari - val jött össze, akivel én már az elején látni akartam. A full metal alchemist - re kíváncsi vagyok, mert arról semmit sem tudok, csak, hogy Yamada a főszereplője. Ebben az évben sok Hey Say tagnak lesz filmje: Yuto, Inoo, Chinen, Daiki, Yamada - nak meg kettő is

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony