2015. november 20., péntek

1 Pound Gospel

1 Pound no Fukuin

Egyelőre ez az utolsó sorozat, ami drága Kamémtől láttam, de ne aggódjunk, dolgozom még a dolgon. Úgy találtam rá erre a doramára, hogy a neten kerestem magyar feliratos sorozatokat, és ezen akadt meg a szemem. Legalábbis két dolog csigázta fel az érdeklődésem, de nagyon, azok a színészek és az a bizonyos gospel szó, ami egy keresztény éneklési stílus. De hogy kerül keresztény Japánba? Természetesen vannak ott is gyülekezetek. Erre példa ez a sorozat is, amelynek női főszereplője nem más, mint egy apáca. Másik főszereplőnk pedig egy bokszoló. Na most, ebből milyen történet alakulhat ki? Lássunk neki!





Adatok: 

Sugárzás ideje: 2008. január 12. - március 8. 
Epizódok száma: 9
Rendező: Sato Toya, Otsuka Kyoji
Főcímdal: KAT-TUN - LIPS

Ismertető:

Hatanaka Kosaku bokszoló egy kisebb edzőteremben. A fiatal sportoló rendkívül tehetséges, de van egy gyengéje, az evés (rokonlélek, haha) Ezzel nem is lenne túl nagy baj, hiszen nézzünk rá a karakterre, nem egy testes alkat. Viszont ez nem mentség akkor, ha az ember bokszoló. Ugyanis ott fontos, hogy bent maradjon az egyes súlycsoporton belül. Ha csak egy dekával is meghaladja a megadott tömeget, máris elvesztette a lehetőséget a meccsre. Sajnos Kosaku nem az eszéről vagy a visszafogottságáról híres, így sok galibát okoz neki ez a szenvedély. De miért lenne a képen mellette egy nő, ha nem lenne romantikus szál is. Angela nővért gyerekkora óta apácák nevelik, így evidens volt, hogy ő is azzá válik. Azonban az érte gyerekesen rajongó sportolóval való találkozása igen megnehezíti hétköznapjait. De persze a végén minden rendbe jön, és minden úgy alakul, ahogy annak lennie kell.

Vélemény:

Kame új arcát ismerhettük meg. Eddig mindig a komoly, felelősségteljes, esetleg rideg lázadó szerepben láthattuk, most viszont már kétségbeejtően gyermeteg viselkedést produkál. Mániákus zabálása, a nővér iránt táplált szerelme, ami inkább hasonlít egy rajongóéhoz. Mindezek ellenére nem lehet nem szeretni. Csak ajánlani tudom a sorozatot (bér mindegyiknél ezt mondom, hehe) nem teljesen a szerelmen van a hangsúly, mint inkább az edzőterem és Kosaku sorsán, mégis, aki szeretne kicsit romantikázni, és kedveli a sportos sorozatokat, annak ez is tetszeni fog. 

SPOILER vélemény:

Aki látta a sorozatot tudja, hogy a végén Angela nővér végül feladja az apáca létet, és összejön Kosakuval. Eleinte kissé furcsálltam, legalábbis nem annyira tetszett, hogy feladta az életcélját egy férfi miatt. De aztán végiggondoltam, és rájöttem, hogy Angelának még csak nem is volt más lehetősége. Apácák nevelték, akkor még jó, hogy ő is apáca lesz. Nem is tudta, miről marad le, így személy szerint úgy gondolom, jogosan adta fel a céljait. 

Szereplők:

Hatanaka Kosaku - Kamenashi Kazuya (akinek még mindig szebb a szemöldöke és az arca, mint bármelyik lánynak a világon...)
A bohókás, felelőtlen, gyerekes bokszoló. Szenvedélye emellett az evés. A legtöbb vicces szituáció neki volt köszönhető. Talán a félkegyelmű jelzőt tudnám alkalmazni rá. Ennek ellenére kitartóan küzd a céljáért, mind a sportban. mind a szerelemben. Nagy szíve van, és igyekszik segíteni a többieken. Nagyon szimpatikus karakter volt, sokat nevettem rajta, és hát persze Kame csodás alakítása sem volt utolsó. 







Angela nővér - Kuroki Meisa
A legviccesebb dolog, amit ez a két szereplő adott számomra nem a történetben volt, hanem a való életben. Ugyanis Meisa nem más, mint Kame legjobb barátjának (régi csapattársának) Akanishi Jinnek a felesége. Igaz, hogy itt még nem voltak házasok, de én azért megmosolyogtam a szituációt. A sorozaton belül Angela nővér egy elég kimért, érett hölgy. Nem csoda, hiszen apácaként visszafogott életet kell élnie. Eleinte rendkívül zavarja Kosaku viselkedése, de ahogy halad a cselekmény, úgy enged fel ő is. De nem lövök le semmilyen poént. 




Mukoda Seiko és Katsumi - Kobayashi Satomi és Yamada Ryosuke (akinek erősen előnyére vált a pubertás, mit ne mondjak)
Sajnálom, nem hagyhattam ki őket, tekintve, hogy ki a fiatal színész. Ez volt az első sorozat, amit Yamadával láttam, és már itt is éreztem, hogy elég tehetséges a gyerek. Bár csak mellékszerep volt, de azért jól alakított. Mukoda-san a férje után átvette az edzőterem irányítását. Szigorú asszony, aki sokszor tűz össze Kosakuval annak ellenére, hogy ő a legjobb embere. Fia, Katsumi nem épp a bokszoló típus. Az iskolában sokszor piszkálják, de ő épp ezért szeretne erős lenni. Kissé hűvös (Ryosuke valamiért mindig megkapja az ilyen szerepeket annak ellenére, hogy abszolút nem ilyen) nemtörődöm, nem igazán nézi jó szemmel a bokszolók életét, mégis legbelül szereti őket.

Mitaka Hideo - Mitsuishi Ken
Kosaku edzője, aki igyekszik munkára sarkallni az olykor lusta Kosakut. Nyugodt, békeszerető, aki sokszor védi meg a fiatal sportolót Mukoda-sannal szemben. 








Hát, ez lett volna az újabb kis sorozat. Remélem meg vagytok elégedve az ismertetővel, és felkeltettem az érdeklődéseteket a sorozattal szemben. Egyébként, ha kérdésed van, vagy észrevételed, nyugodtan írj nekem, szeretek barátkozni (ez most nagyon biztatóan hangzott muhaha) 

Kapcsolódó bejegyzések:
Hey!Say!JUMP (Chinen is feltűnt a 3. részben)
forrás: Drama Wiki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony