2016. január 9., szombat

Romeo x Juliet - utazzunk Shakespeare-hez

Romeo x Juliet

Következő sorozatunk egy mindenki által ismert történetet dolgoz fel. Talán az animét is többen látták már, hiszen még Magyarországon is vetítették az Animax csatornán. Nem volt nehéz felfedeznem, ugyanis ha beírtam, hogy "Rómeó és Júlia" máris kiadta a japán sorozatot is. Így egyszer csak rászántam magam, és belepillantottam ebbe a csodás kis animébe. Elemezzük is!

Adatok:

Sugárzás ideje: 2007. április 4. - szeptember 26.
Epizódok száma: 24 rész
Mangaka: Yoshida Reiko
Rendező: Oizaki Fumitoshi
Opening: Park Lena - Inori ~You raise me up~
Ending: Mizrock - Good Bye, Yesterday

Ismertető:

Szerintem senkinek nem kell bemutatnom az alapkoncepciót. Két család él egy csodás városban, Veronában, azonban ez a két család ellenségként tekint a másikra. Egy bálon azonban a családok tagjai közül ketten első látásra egymásba szeretnek. Na, ez itt is egész hasonló, azzal a különbséggel, hogy csak egy család él a városban, ugyanis a Capulet-házat kiirtotta a Montague-k feje, Leontes Montague. És a város neve is Neo Verona. Capuleték közül egyedül Júlia élte túl a mészárlást, akinek most bujdosnia kell. Azonban neveltetésének hála nem épp gyenge lányról beszélünk, ezért felkerekedik hát, hogy megdöntse Lord Montague véres és kegyetlen uralkodását. Itt szintén első látásra egymásba szeretnek az ifjúk, de első találkozásuk nem ekkor esik meg, hanem egy alkalommal, amikor Júlia és egyik barátnője menekül az őket üldöz Montague-k elől. Kinyílik mindkettejük szíve, és rögtön egymásba is habarodnak. De sok viszontagságon kell átmenniük azért, hogy együtt lehessenek. A végén pedig még egy óriási titok is kiderül a városban lévő fáról. 

Vélemény:

Ha őszinte lehetek, szerelmes vagyok Shakespeare drámájába. De nem azért, amiért a legtöbben. Engem a szerelmi szál nem érintett úgy meg, kicsit komikusnak is tartottam, hogy egy ÁLARCOS bálon egy pillanat alatt túlfűtött szerelem alakul a két fiatal között, azonban mind a sztori, mind a karakterek nagy kedvenceim. És az anime sem okozott csalódást, szerencsére. Igaz, hogy sok mindenben változtattak a drámához képest, akár a szereplőkben, akár a cselekmény terén, de mégis, jól eltaláltak mindent, ahogy kellett. És ami a legjobban tetszett, az a szerelmi szál, amely nem volt olyannyira hirtelen, mint az eredeti műben. A végkifejlet is megdöbbentő és izgalmas volt, szóval összegezve mindenképp ajánlani tudom, mind az animék, mind Shakespeare kedvelőinek. Nézzétek meeeeeeeeg!!!

Szereplők:

Capulet Júlia - Mizusawa Fumie
Fentebb már írtam, hogy milyen harcias lányról van szó. Ha kardforgatásról vagy birkózásról van szó, nem kell féltenünk. De az érzelmek terén ő is csak egy érzékeny típus. Hamar beleszeretett Rómeóba, és sokszor megmutatta, hogy alapból gyengéd. Ha nem kényszerítik bele a hadakozásba, valószínűleg egy gyenge, érzékeny lány lenne. Saját erejéből kell megvédenie a családja becsületét, mint egyetlen fennmaradt tag. Nekem eleinte nem volt a legszimpatikusabb főszereplő, mert azt hittem, hogy ő a tipikus keménykedős csaj, akit mégis folyton meg kell védeni, de aztán leesett, hogy valójában kissé más a helyzet. Szerintem sokan szeretni fogják.

Montague Rómeó - Mizushima Takahiro
Tisztázzunk valamit még az elején! Rómeó nem gyenge! Nem, nem, nem és kész! Erős! Nagyon is erős! (köszönöm a figyelmet, folytatom is) Az egyetlen ok, amiért gyengének tűnhetett, mert Júlia kapta a harci jeleneteket, mivel neki kellett visszaszerezni a trónját. De többször is megmutatta kemény férfi mivoltát. Apjával ellentétben azonban békeszerető, kedves és jóindulatú. 

Mercutio - Kakihara Tetsuya
Kissé csalódás volt számomra Mercutio, ugyanis a drámában ő volt a kedvenc karakterem, mindig bolondos természetével. Az animében azonban egy flegma rosszfiú volt, akit az apukája Rómeó helyére akart tenni. A sorozat végére kissé beleőrült a helyzetbe.Valójában ő sosem tett igazán rosszat Rómeóék ellen, csupán Montague nagyherceg alattvalója volt, ezáltal néha mégis kegyetlen eszközökhöz kellett folyamodnia. Elhullajtottam pár könnycseppet kedvenc karakterem miatt, de egyébként az itteni Mercutio is tetszett.

Benvolio - Tachibana Shinnosuke
Csendes, esetlen fiúcska, aki Rómeó legjobb barátja. Ő segített megmenteni Júliát és barátnőjét. De főleg a barátnőjét winkwink. Kedves, jóravaló fiú, aki barátjához híven békeszerető. Apukája is szimpatikus, ugyanis egyszer ellent mert mondani a nagyhercegnek, amiért veszélybe is kerültek. Később majdnem megölték, de hát mégse... Jött egy segítő! 

Tybalt - Okiayu Ryotaro
Titokzatos karakter, de a haj- és szemszín sokat árulkodik. Harcias és sötét, de menőn harcias. Rómeóék oldalán áll, de valójában csak egy célja van, hogy megölje a nagyherceget. Ő volt az, aki többször is megmentette a többieket, szóval nagy szükség van rá! 

Lord Montague - Ishii Koji
Az uralkodó hatalmas mészárlás útján jutott trónra. Kegyetlenkedését nem hagyta abba, ezzel terrorban tartva az ország lakóit, és a tanács többi tagját is. Többeket megfélemlített, vagy meggyilkolt. Ezért is szeretnék többen "leváltani", kerüljön az bármibe! Rómeót is nagy mértékben korlátozza, és nem hagyja kibontakozni a kedves énjét. Egyszóval tökéletes főgonosz. De természetesen neki is van egy szomorú háttere, ami majd idővel kiderül. A végén mégis elnyeri méltó büntetését. 

William - Inoue Kazuhiko
Nincs életbevágó szerepe, de gondoltam érdekességképp megemlítem, ugyanis William nem más, mint maga Shakespeare. Ő bújtatja többször is Júliáékat, és az anyukája színházában még szerepeket is kapnak. Többször idéz Shakespeare műveiből. Ő a bölcs karakter, akivel szerelemről, és az élet fontos dolgairól lehet beszélgetni, de valójában egy szórakozott művész. 



Hát, ennyi lenne a népszerű dráma anime változatának ismertetője. Beszélhetnék még a szárnyas lovakról, vagy az íriszről, de inkább mindenki nézze meg, és ámuljon-bámuljon a történeten.

forrás: Wikipédia, behindthevoiceactors.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony