2016. január 16., szombat

Blue Spring Ride - Kék tavaszi száguldás

Ao Haru Ride

Következő kis animénk egy sokak által ismert alkotás lesz, ugyanis alighogy kijött, a műfaj kedvelőinek igen nagy százaléka vette fel a kedvencei listájára. Ugyan nem túl régi alkotás, mégis tömegek rajonganak érte. Na, és ez nem véletlen. Hogy hogyan ismerkedtem meg vele, az rejtély. Valamiért nagyon elkezdett érdekelni, talán láttam pár képet, meg olvastam róla, és felcsigázta az érdeklődésemet. De hát nem az a lényeg, hogy hogy találtam rá, hanem az, hogy megnéztem, és hű, de jól is tettem. Nagyjából ezt is egy este alatt néztük meg a nővéremmel, és már aznap a kedvenceimhez soroltam. Van benne valami varázs. Ami azonnal magába kerít. Igen, ez az az anime, amit még egy fiú ismerősöm is imád. Pedig alapból lányoknak készült. De nem is húzom tovább az időt, beszéljünk magáról a sorozatról!

Adatok:

Sugárzás ideje: 2014. július 8 - szeptember 23. 
Epizódok száma: 13 rész
Mangaka: Sakisaka Io
Rendező: Yoshimura Ai
Opening: CHiCO ft HoneyWorks - Sekai wa Koi ni Ochiteiru 
Ending: Chelsy - I will

Ismertető:

Yoshioka Futaba megnyerő külsővel rendelkező fiatal lány. De vajon ez előnynek mondható? A többiek nyilván ezt gondolták, de Futaba pont a szépsége miatt lett kitaszított. Az alsó-közepes évei alatt az iskola összes fiúja élt-halt érte, szerelmeslevelek, vallomások, ami csak kell. Pont ezért közösítették ki a lányok, mert féltékenyek voltak rá, és azt hitték, hogy a sok hódolója miatt beképzelt és nagyképű lett. Pedig korántsem erről van szó. Ám mégis akad olyan, akivel barátkozhat. Történetesen egy Mabuchi Kou nevű fiú. De hamar elválik, hogy ez nem szimpla barátság. De mit hoz a sors, amikor épp első randijuk lenne, Kou nem jelenik meg. Telik-múlik az idő, eljön a gimi. Futaba tanul korábbi hibájából, és hogy lánybarátai is legyenek, csinos külsejét lányhoz nem méltó viselkedéssel kompenzálja, így szerencsésen szerez pár barátféle izét. De amikor az osztályban egy a régi énjéhez hasonló sorsú lányt véd meg, kiderül, hogy ezek a lányok is csak névlegesen a barátai. De miért védi meg hirtelen a lányt, ha eddig minden erejével azon volt, hogy befogadják, kerül amibe kerül? Csak nem feltűnik egy ismerős arc, aki korholó kritikával illeti tetteiért? Bizony, a gimiben újra találkozik Kouval, és fény derül minden titokra az eltűnésével kapcsolatban, és a fiatalok és barátaik hamar igen közel kerülnek egymáshoz. 

Vélemény:

Az elején már leírtam, hogy azonnal a kedvencem lett ez a sorozat. Nehéz lenne megfogalmazni, hogy miért. A történet nem olyan nagy durranás, legalábbis nincsenek benne sosem sejtett csavarok, de mégis, olyan atmoszférája van az egésznek, és a karakterek is olyan szerethetőek, hogy szerintem bárki, aki elkezdi, meg fogja szeretni. Mindenképp ajánlom, és a fiú ismerősöm után már nem csak lányoknak. Mind a sztori, mind a szereplők egyaránt függővé tehetnek, és a zenék is csak emelik a hangulatot. Aki engem kérdez, számomra ez egy 10/10-es anime. 

Szereplők:

Yoshioka Futaba - Uchida Maaya
Főszereplőnk egy rendkívül lelkes lány. Kezdeti csalódásából próbál kilábalni, és mindent megtesz, hogy elfogadják. Feladja nőiességét, hogy elhessegesse a körülötte ólálkodó fiúkat, ezáltal a lányok barátságát megszerezze. De mégis, a szíve már dobog valakiért. Amikor újra találkozik Kouval, ledöbben. A kedves, vidám fiú, aki mindvégig mellette állt, és barátja volt, most teljesen kifordult magából. Csalódott benne, de próbálja feldolgozni a változást, és továbbra is ugyanúgy érezni iránta. Bár a szívét nem befolyásolja, az magától is szerelmes. Hogy miért fantasztikus főszereplő Futaba? Egy olyan lányt ismerhetünk meg, aki nem tudja elfogadni önmagát. Magányos, de tenni akar ez ellen. Egy lány, aki szeretne megfelelni másoknak. Nem ismerős a helyzet? A mai gimik világában mind ez megy. Tenned kell és változnod, hogy elfogadjanak. Ha nem olvadsz be, nem lehetsz a társaság része. De reményt is nyújt a karakter. Hiszen a végén mégis talál igazi barátokat anélkül, hogy változnia kellene. Csodás példa arra, hogy az igazi barátok nem várják el, hogy megváltozz. Kissé közhelyes a téma, és rengeteg tini idézetes oldalon előfordul, de ilyen szépen szerintem nem dolgozták még fel a harcot az elfogadásért. Ezért is az egyik kedvenc női karakterem Futaba. 

Mabuchi Kou - Kaji Yuuki
Férfi főszereplőnk a sorozat első pár részében Tanaka Kouként szerepel. Nem akarom lelőni a poént, de oka van arra, hogy eltűnik. A fiú rengeteg nehézségen megy át, ezért is lett a korábban jószívű, vidám fiúból egy tüskés, magába fordult alak. Én egyébként teljesen megértettem a változását. Sok mindenen ment keresztül, és nem csoda, hogy ilyen lett. Bár nem lehet mindig kifogások mögé bújni. Ám szerencsére a történet során ő is fejlődik. A régi énje sosem veszett el igazán, csak most mintegy magába fojtja. De nem elfelejtendő, hogy még anno ő hívta el Futabát. Szereti a lányt, de ő is próbál felejteni, és leküzdeni az érzéseket, amik elég jól sikerülnek, így a sorozatot könnyen végig lehet izgulni. Néha ugyan bosszantott a jégszívűsége, de mégis szerintem szerethető karakter.

Kominato Aya - KENN
Kou barátja próbál lenni a fiú többszöri elutasítása ellenére is. Pörgős, életvidám személyisége miatt sokan szeretik, de egyúttal sokakat idegesít is. Fontos neki a többiekkel ápolt kapcsolata, és igyekszik a barátságukat fellendíteni. Nekem nagyon szimpatikus volt a lelkesedése miatt, és kicsit sajnáltam a reménytelen szerelméért, de az ilyen poénokat nem lövöm le. Bár talán ő az egyetlen a srácok közül, akinek nincsenek múltbéli sebei. Talán emiatt tud mindig ilyen boldog lenni.

Murao Shuuko - Komatsu Mikako
Futaba osztálytársa, de az elején még nem igen szólal meg. Az előző osztályában való csalódások miatt igyekszik elkerülni az embereket, főleg a lányokat. Rideg, elutasító a többiekkel, de nemsokára az ő szívén is megolvad a jég. Ami valójában sosem volt teljesen jégből, hiszen ő is szerelmes valaki, akinél sajnos több okból sincs esélye. De nem adja fel, és halad előre. Aztán jóban lesz Futabáékkal, és kis idő múlva megnyílik nekik, és csatlakozik a baráti körhöz. Néha kicsit furcsállottam a személyiségét, és nem tetszett a ridegsége, de alapból kedveltem a karakterét, és azt, hogy éretten tudott viselkedni. És Futabával ellentétben ő nem adta fel az elveit a tettetett barátságok miatt. 

Makita Yuri - Kayano Ai
A baráti kör utolsó tagja már előkerült Futabánál, ugyanis ő az a lány, aki miatt főszereplőnket ott hagyták a barátnői. Csendes, visszahúzódó lány, akit cuki külseje miatt sok fiú részesít előnyben. Nem úgy, mint a féltékeny lányok. Emiatt ő is magányos, és legtöbb idejét egyedül tölti. Egészen addig, míg össze nem barátkozik Futabával. Akkor már megnyílik, és megmutatkozik az igazi, kedves természete. Békekedvelő ugyan, de a szerelméért ő is harcol, hiszen milyen romantikus sorozat lenne rakatnyi szerelem nélkül? Az ő kiválasztottja azonban másnak is szemet szúrt, de a barátság fontosabb, mint hogy emiatt tönkre tegyék. 


Tanaka Youichi - Hirakawa Daisuke
Kou bátyja neve nem változott, ami nem véletlen. Mellesleg ő egy tanár az iskolában. Ő a Shuukónál említett elérhetetlen figura, ugyanis bár csak pár év különbség van köztük, de a tanár-diák kapcsolat nem megengedett. Youichi nem szenvedett annyit, mint öccse, és idősebb is, ezért felnőttként tudta kezelni az őt ért csapásokat, és talán ez az oka annak, hogy ő nem fordult magába, hanem sikerült megőriznie a vidámságát. Én nagyon bírtam az ő karakterét, a néha általa lévő kínos helyzetei miatt, és azért is, mert sokat segített diákjainak. Mind tanárként, mind emberként jó fej, és szerethető karakter.



Na, ennyi lett volna az ismertető, ha még nem láttad, mindenképp nézd meg, amilyen hamar csak tudod! Köszönöm, hogy elolvastad, gyere máskor is! 

Kapcsolódó:
Ao Haru Ride film
forrás: Wikipédia, Ao Haru Ride wikia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony