2016. február 8., hétfő

Kanojo to no Tadashii Asobikata - avagy gyerekkori játék egy életem át

Kanojo to no Tadashii Asobikata

Érdekes kis filmet hoztam ma, tekintve, hogy annyira rövid és egyszerű, hogy nehéz lesz beszélnem róla, de mivel egész érdekes, gondoltam, érdemes megnézni, szóval elhoztam ma nektek. Lényegében egy dorama első részének lehetne mondható azzal a különbséggel, hogy ennek nincs több része. Egy kis szeletet kap el két fiatal életéből. Ha jól emlékszem, ezt is barátnőmmel néztük meg, és tökéletesen semleges véleménnyel voltunk róla. Előre szólok, hogy szegényes film szegényes ismertetőt eredményez, úgyhogy pont jó kis olvasnivaló lesz a délutáni tea mellé. 

Adatok:

Megjelenés dátuma: 2007. március 23.
Játékidő: 45 perc
Rendező: Kiuchi Mayumi
Csatorna: TV Asahi
Zene: Ame Nochi Hare - Nanamusica

Ismertető:

Himura Yuna egy játszótéren találkozik Fujiki Kyoujival. A gyerekek beszélgetni kezdenek, és egyszer csak Yuna egy furcsa ötlettel áll elő, amely igen hosszú időre egymáshoz láncolja a kettejük életét. Ez az öltet történetesen egy játék, amelynek a lényege igen egyszerű. Egy távoli ország hercegnőjének bőrébe bújhat a lány, és kegyesen megengedi, hogy Fujiki-kun a szolgálója legyen. Így telnek-múlnak az évek, Yuna parancsol, Kyouji cselekszik. De nem ilyen triviális a dolog, hiszen vannak még kikötések. A szolgának úgy kell mindent megtenni a hercegnőért, hogy közben senki nem tudhatja meg, hogy közel állnak egymáshoz. De ami még ennél is fontosabb; nem jöhetnek rá a játék létére. Ha ez mégis megtörténik, a kettejük közti szövetség felbomlik. De csupán így érhet végig a játék, vagy a szolgának is lehetnek önálló gondolatai? 

Vélemény:

Egy délutáni unalmas órát rá lehet szánni, és még tanulhatunk is belőle valamicskét. Tekintve, hogy egy igen rövid alkotásról van szó, senki ne várjon valami óriási durranást. Néhol idegesítő volt a karakterek jellemvonása, és nem feszített szét az ideg, hogy mi lesz a történet vége, de talán pont ez a jó benne. Egy kis levezető, mondjuk egy tartalmasabb sorozat vagy film után. 

Szereplők:

Himura Yuna - Kurokawa Tomoka
A "hercegnő" mondhatni tökéletes életet él. Népszerű a fiúk körében, kifogástalan osztályzatai vannak, egyszóval mindenki irigykedhet rá. Kénye-kedve szerint bánhat Kyoujival is, aki még csak nem is tiltakozik. Őszintén, néha rendkívül bosszantó volt a lány akaratossága és parancsolgatása, amire még mentsége sincs. De érdekes módon utálni sem tudtam. Idegesítő volt, az biztos, de ne volt égbekiáltó, elfogadhatatlan a viselkedése. 

Fujiki Kyouji - Mizushima Hiro
Végre láthattam az untig bálványozott filmcsillag egy komolyabb szerepét. Hát, sajnos a karakter nem nyűgözött le, bár az alakítás tökéletes volt. A "szolga" teljesen beletörődött helyzetébe, és engedelmesen tesz eleget úrnője minden kívánságának, és követi akár a halálba is. Szerintem ez borzasztó volt. Vagyis, jól kivitelezték a filmben, de maga a gondolat, hogy valaki így rángassa a másikat, és az hagyja is, hát nevetséges volt kicsit. Viszont tetszett az, hogy Fujiki nem mindig hagyta magát, legalábbis amennyire szabadon mozoghatott, azt ki is használta. De akkor sem lett volna szabad így megalázkodnia.


Összességében egy jó kis csemege annak, akinek van egy kis szabadideje, és érdemes belekukkantani a történetbe, mert ki tudja, a végén még megtetszik. Nem lettem rabul ejtve, ez tény, de ajánlom annak, akit érdekel, a színészi alakítások miatt legalábbis megéri. Látogass el máskor is!

Kapcsolódó:

forrás: AsianWiki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony