2016. február 5., péntek

KAT-TUN (együttes)

KAT-TUN

Elérkeztünk a következő Johnny's bandánkhoz, ami nem kis népszerűségnek örvend az egész világon. Azt azért el kell mondanom, hogy zene terén nem lopták be magukat úgy a szívembe, mint jellemre. Az ő stílusuk kicsit rockosabb, én pedig inkább a pop felé hajlom. Szerintem a Yamato Nadeshiko Shichi Henge lévén ismertem meg őket, ahol a főszerepet a mi drága kis Kamenashink alakította. De a munkásságukat annyira nem ismertem még akkor, szívesebben néztem videókat róluk, mint a klipjeiket. Viszont nem véletlenül olyan népszerűek még itthon is! De ha nem a legkedvencebb előadóim, miért hozom el őket most, mikor vannak sokan, akiket eléjük helyeznék? Mert szeretnék hosszasabban írni Junnosukéról. A KAT-TUN nem csak a kislemezek és albumok miatt került mostanában a beszédtémák közepére, ugyanis a kezdetben hat tagból álló csapat tavasztól pont a felére csökken. Reméljük, azért nem nevezik át KUN-nak! De, hogy tisztán lássunk, bele is fogok az ismertető érdekesebb részébe!

Adatok:

Ügynökség: Johnny & Associated
A KAT-TUN nevű fiúbanda 2001-ben alakult Kitagawa Johnny ügynökségének pártfogásában. A nevük a tagok vezetéknevének kezdőbetűiből eredeztethető (Kamenashi, Akanishi, Taguchi, Tanaka, Ueda, Nakamaru) Az igazi debütálásukra azonban még kicsit várhatott a nézőközönség. Arra csak 2006. március 22-én került sor, Akkor egyszerre három tételt dobtak a piacra, egy kislemezt, albumot, és egy DVD-t. Az első koncertjüket 2002-ben rendezték meg, ahol 550 ezer ember kapott helyet.  A tagok közül mindenki más csoportban tanult a debütálás előtt, de egy Domoto Koichi koncerten mindannyian részt vettek, mint háttértáncos. 2006-ban adták ki a Real Face nevezetű kislemezüket már a saját lemezgyártójukkal, a J-One Records-szal. Még ebben a hónapban felléphettek a Tokyo Dome-ban, az egyik legjelentősebb színpadon. Októberben Akanishi Jin ideiglenesen kilépett a bandából, és és az Egyesült Államokba utazott. 2007-ben saját műsort kezdtek el Cartoon KAT-TUN címmel. Akanishi csak a sendai koncertturnéjukra tért vissza, áprilisban. 2008. májusa nem csak az együttesnek, de az egész Tokyo Dome-nak is történelmi volt, ugyanis ebben a hónapban koncerteztek itt egymást követő négy napon, amire eddig nem volt példa, pedig a hely 1988-ban nyitotta meg kapuit. 2010. márciusában történt a következő fontos esemény, amely egy bizonyos koncert volt, ezúttal 5 taggal. Akanishi ismét Amerikába utazott, hogy meghódítsa a nagyhatalom zeneiparát, és debütáljon mint szólista. Erre még nem volt példa a Johnny's történelmében. Júliusban jelentették be, hogy Jin kilép a bandából a szóló karrierje érdekében, és törölte is magát az összes Johnny's-szal kapcsolatos oldalról. Következő év márciusában részt vettek az ügynökség karitatív gyűjtésében, ahol a Tohoku földrengés károsultjainak próbáltak segíteni, emiatt törölték is az 5. évfordulós terveket. 2013-ban még egy szomorú búcsú következett, amikor is Tanaka Koki kilépett a csapatból a Johnny's szerződésének megsértése miatt. Hivatalosan októberben lépett ki. 2015. november... kifejteném a fentebb említett megfeleződött csapat dolgot. Taguchi Junnosuke ebben a hónapban jelentette be döntését, miszerint 2016. tavaszán elhagyja az ügynökséget. Mi lehet erre az oka? Egyrészről az életkora, amely a harmadik tízesbe fordult, de emellett komoly tervei is vannak. Szándékában áll feleségül venni barátnőjét, akivel már több mint nyolc éve együtt vannak. Ebből a szempontból csak szurkolhatunk neki. Johnny-san ugyan nem lelkesedett az ötletért, de végül áldását adta rájuk.

Tagok:

Nakamaru Yuichi
Kanji: 中丸 雄
Becenév: Yu, Maru, Yucchi
Születési hely: Kita
Születési dátum: 1983. szeptember 4. 
Magasság: 178 cm

Legidősebb tagunk 1998-ban került az ügynökséghez, és 2006-ban debütált hivatalosan, szóval elég sokat kellett dolgoznia a hírnevéért. Fontos, hogy a neve NakaMARU, ugyanis van egy szinkronszínész, akit NakaMURA Yuichinek hívnak, és én is sokszor összekeverem a kettőt. De semmi közük nincs egymáshoz. Maru nem csak a KAT-TUN-nal tevékenykedik, de számos sorozatban szerepelt már, és ő a műsorvezetője az NTV "Suichi" vasárnapi visszaszámlálásának. Több sorozatban, filmben, reklámban és műsorban megtalálható, de még színpadi és rádiós szerepeket is kapott, sőt egy animében is "szerepelt" mint önmaga. 2005. óta szóló számokat is adott ki. Egyetemet végzett Emberi Viselkedés és Környezet Tudomány szakon a Waseda Egyetemen. Két húga van. Gitározik, szeret focizni, és különleges képessége a beatbox. A beceneve "Yu" amelyet egy vicces történet övez. Mikor Maru bekerült az ügynökséghez, találkozott Johnny-sannal, aki úgy szólt hozzá, hogy "hey YOU" (=hé, te) Maru pedig teljesen le volt döbbenve, hogy honnan tudja a nevét. Különösen szereti az epret és a csokit. A csapat többi tagja a humora miatt szeretik, és szerintük ő a legjobb táncos. Nem szereti az ujjait, mert szerinte túl vékonyak, viszont az arca alapján úgy véli, egy koalára hasonlít. Az ideális lány számára kedves és barátságos. 

Ueda Tatsuya 
Kanji: 上田 竜也
Becenév: Uepi, Tat-chan, Uebo-hime
Születési hely: Saitama
Születési dátum: 1983. október 4.
Magasság: 171 cm

Ugyanabban az évben lépett az ügynökségbe, mint Nakamaru. Ő már nem olyan tevékeny egyénileg, mivel bár több színdarabban és filmben kapott szerepet, és két saját szóló koncertje is volt, de show-kban nem szerepel annyit. Gitározik és zongorázik, de szeret sportolni is, elég atletikus alkat. Kedvencei a kosárlabda, szívesen fut és bokszol. Azért lépett be az ügynökséghez, mert példaképként tekintett Imai Tsubasára. Beszél angolul és franciául, és régen tanár szeretett volna lenni, egészen addig, míg ki nem derült, hogy egy lányiskolába jelölnék ki. Ueda egy elég érzékeny személy, könnyen megbántódik azon, amit mások mondanak neki, és rosszul érinti a rivalizálás is. Ez talán azért lehet, mert gyermekkorában szemtanúja volt egy gyilkosságnak. Ennek ellenére egy vidám és kedves egyén. Kedvenc tantárgya a történelem, mondata a "Hozzám jössz feleségül?"

Taguchi Junnosuke
Kanji: 田口 淳之介
Becenév: Junno, Jun, Junnosukebe (sukebe=piszkos)
Születési hely: Sagamihara
Születési dátum: 1985. november 29.
Magasság: 182 cm

Talán meglepő lesz a sok Kame-bálványozás után, hogy a kedvenc tagom Junno. Mint színész, Kazuya a kedvencem az egész szigetországi idolfelhozatalból, de a bandán belüli kedvenc tagom Junnosuke. Ezért is érintett kellemetlenül, amikor megtudtam, hogy ki fog lépni. De hát, nincs mit tenni, győzött a szerelem. Az ügynökséghez 1999. májusában lépett be. Munkássága egész gazdag, több sorozat, film és színdarab is szerepel a színészi listáján, ezenkívül rádióadások és reklámok is köthetőek hozzá. Junno szerintem egy nagyon humoros és kedves ember, bár igaz, hogy a banda indulásakor nagyon rossz volt a kapcsolata Kazuyával, és sokszor panaszkodott róla a háta mögött. A kapcsolatuk szerencsére mostanra rendbe jött. Három nővére és egy bátyja van, így a népes családban már megszokhatta az alkalmazkodást. Felnéz Domoto Kochire a Kinki Kids-ből. Taguchi bár balkezes, a labdajátékoknál legtöbbször a jobb kezét használja. A Nihon Geijutsu Kotou Gakuin iskolában végzett. Nem csak a személyisége miatt szeretem, hanem a hangja is talán a kedvencem a bandából. Hiányozni fog, az biztos.

Kamenashi Kazuya
Kanji: 亀梨 和也
Becenév: Kame, Kazu
Születési hely: Edogawa
Születési dátum: 1986. február 23. 
Magasság: 172 cm

El is érkeztünk utolsó megmaradt tagunkhoz, Kaméhoz. Kedvenc színészem talán a legnépszerűbb a csapatból, de nem csak a KAT-TUN miatt, hanem egyénként is Japán egyik legismertebb idolja. 12 évesen lépett be az ügynökséghez, és azóta amit csak idol művelhet, azt ő műveli. Rádiós és tévés műsorvezető, színész, dalszövegíró, énekes, producer, táncos, modell, sőt, ezenkívül részt vett több baseball bajnokságon is, és képviselte is az országát. Riporterként azóta is eljár meccsekre. Szóló karriere is kiemelkedő, 2005-ben pedig a Shuji to Akira csapattal kiadott Seishun Amigo kislemezük a legtöbbet eladott lemez lett. Olyan nívós díjakat nyert, mint például az év "farmerese", ami lényegében azt jelenti, hogy úgy találták, neki áll legjobban a farmer. Bár a banda összes tagjához szoros barátság fűzi, illik megemlíteni a legendás duót, az Akamét, amelyet a fanok adtak neki és Akanishinek. A két tag sülve-főve együtt volt, és legjobb barátok voltak. Szereti az angol nyelvet, ez volt a kedvenc tantárgya az iskolában. Az ő családja sem épp szűkös, két bátyja és egy öccse van. Szegény anyukájuknak nehéz lehetett öt fiút felnevelni, de Kazuya mindig is odaadó szeretettel és rajongással vette körül anyukáját, akivel mind a mai napig közeli kapcsolatban áll. Amikor csak tud, segít neki akár a házimunkában, akár a vásárlásban. Kissé talán anyakomplexusa is van. A csapat legnépszerűbb tagjának szavazták meg, amelyben közrejátszik munkássága mellett a külseje is, amiért él-hal a közönség (nekem őszintén nem okozott nagy szívrohamot, de azért még a kedvenc színészem marad)

Akanishi Jin

Tanaka Koki

Single:

  • Real Face (2006)
  • Signal (2006)
  • Bokura no Machi de (2006)
  • Yorokobi no Uta (2007)
  • Keep the Faith (2007)
  • Lips (2008)
  • Don't U Ever Stop (2008)
  • White Xmas (2008)
  • One Drop (2009)
  • Rescue (2009)
  • Love Yourself (2010)
  • Going (2010)
  • Change Ur World (2010)
  • Ultimate Wheels (2011)
  • White (2011)
  • Run for You (2011)
  • Birth (2011)
  • To the Limit (2012)
  • Fumetsu no Scrum (2012)
  • Expose (2013)
  • Face to Face (2013)
  • In Fact (2014)
  • Dead or Alive (2015)
  • Kiss Kiss Kiss (2015)
  • Tragedy (2016)
  • Unlock (2016)
  • Ask Yourself (2018)

Album:

  • Best of KAT-TUN (2006)
  • Cartoon KAT-TUN II You (2007)
  • KAT-TUN III: Queen of Pirates (2008)
  • Break the Records: By You & For you (2009)
  • No More Pain (2010)
  • Chain (2012)
  • Kusabi (2013)
  • Come Here (2014)
Hát, ez lett volna ez a nem mindennapi kis együttes. Remélem az ismertető végére sokaknak felkeltettem az érdeklődését, ugyanis a tagok mellett a zenére is érdemes egy-két pillantást vetni. Köszönöm, hogy elolvastad, kérlek, látogass meg máskor is!

Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony